Previous Frame Next Frame
Zomerprogramma juli-augustus
Elke dinsdag en donderdag zal het centrum in de zomer open zijn van 19u30 tot 21u30 voor gezamenlijke meditatie. Tijdens de zomermaanden is er GEEN ochtendmeditatie op dinsdag en donderdag.
Open studiedag: De Terugkeer uit de Witte Lotus soetra.
zondag 23 juni van 10u30 tot 5u
Het onderwerp is deze keer de parabel over De Terugkeer uit de Witte Lotus soetra. De dag is toegankelijk voor iedereen die regelmatig naar het centrum of de studiedagen komt en voor degenen die geïnteresseerd zijn meer te weten van het Boeddhistisch Pad. Heb je vragen of deze dag voor jou geschikt is of wil je inschrijven voor deze retraite, mail dan naar tarini@samayatara.net Aanmelden noodzakelijk.
Dag van schoonheid en verstilling 10-16u
vrijdag 20 juni van 10 tot 16u
Vrijdag 21 juni is de laatste dag van schoonheid van het seizoen. Contemplatie, ingaan in je eigen hart en dat van anderen, verstillen en de rijkdom ervaren van aandacht.
Boeddhadag 2019
zondag 1/9 van 11 tot 16u
Voor de derde keer organiseren boeddhistische groepen uit Gent een mogelijkheid voor het publiek om kennis te maken met de verschillende boeddhistische tradities aanwezig in de Gentse stad. Kom en proef van de rijke verscheidenheid en van de eenheid van hart.
Tiratana Vandana
Onze Sangha geeft uiting aan diepe eerbied en dankbaarheid voor de Boeddha, de Dharma (de visie van de Boeddha) en de Sangha (de gemeenschap)
Lezingen donderdagavond
Lezingen over ons jaarthema van het Bodhisattva-ideaal kan je je beluisteren (bekijken) via onderstaande link.
Jaarthema het Bodhisattva-Ideaal
Elke donderdag 19u30-21u30
In het kader van het Bodhisattva-ideaal kijken we de komende tijd naar de vier Samgrahavastus (middelen tot eenmaking van de Sangha) en naar de thema's van individu, groep en spirituele gemeenschap.
Nieuw op dinsdag -en donderdagochtend: meditatie
Nieuw in 2019: elke dinsdag en donderdag van 9-10u open meditatie (géén begeleiding). Kom gerust langs om samen te mediteren. Bijdrage is op basis van wat je wil geven (wat niet hetzelfde is als gratis).
Meditatietraining
Dinsdagavond 25/6 van19.30-21.30
Op dinsdagavonden introduceren en begeleiden we onze basismeditaties. Je krijgt ook wat achtergrond over meditatie en de Dharma, de visie van de Boeddha. Mediteren is een rechtstreekse mogelijkheid om méér aanwezig te zijn in het moment, in je ervaring, in verbondenheid met anderen. Geen voorkennis noch speciale kledij vereist.
De Mandala van Vrijgevigheid: geef, geef, geef!
Help Triratna Gent de kostbaarheid van schoonheid, van helderheid en mededogen, van liefde en verbinding doorgeven. Onze wereld heeft behoefte aan een visie waarin de mens als mens gezien wordt, voluit, waarin de mens gezien wordt in zijn hoogste mogelijkheden. Jouw financiële steun draagt hieraan bij! BE54 8915 8421 0697
Retraites in Metta Vihara
Het Triratna retraitecentrum Metta Vihara, in Hengstdijk, heeft een aantal retraites in aanbod. Neem eens een kijkje. Er zit misschien iets tussen waar je nood aan hebt.